Privacy verklaring Rocking Babies

Wij vinden het fijn dat je vertrouwen in ons stelt en wij zijn ons hier bewust van. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid je privacy te beschermen. In deze privacy verklaring leggen wij ons privacy beleid uit. We gaan in op welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doet en hoe we de gebruikerservaring hiermee verbeteren. Wij raden je aan dit zorgvuldig te lezen.

Het privacy beleid zoals beschreven in deze privacy verklaring ia van toepassing op de diensten van Rocking Babies. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van andere websites en bronnen. Door www.rockingbabies.nl te gebruiken geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Rocking Babies respecteert jouw privacy. Wij dragen er zorg voor dat we vertrouwelijk omgaan met jouw persoonlijke gegevens.

Gebruik van onze diensten

Wanneer je gebruik maakt van diensten van Rocking Babies, dan vragen wij om persoonsgegevens te verstrekken. Met deze gegevens voeren wij onze dienst uit. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van Rocking Babies of van een derde partij. Wij combineren deze gegevens niet met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Doeleinden

Wij gebruiken gegevens alleen voor doeleinden die worden beschreven in dit privacy beleid, tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben gekregen.

  • Afhandelen bestelling – om de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van jouw NAW-gegevens.
  • Afhandelen betaalverkeer – om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van jouw betaalgegevens.
  • Communicatie – om de communicatie omtrent jouw bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van jouw persoons- /contactgegevens.
  • Uitvoering wettelijke plicht – om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij jouw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.
  • Fraudepreventie – voor fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van jouw IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Voor een goede afhandeling van jouw bestelling moeten wij gegevens verstrekken aan derden, bijvoorbeeld jouw adresgegevens aan de vervoerder, hier lees je meer over onder het kopje: verstrekking aan derden.

Communicatie

Als je een email of ander bericht naar ons stuurt is het mogelijk dat wij dit bericht bewaren. Soms vragen wij naar je persoonlijke gegevens als die voor die specifieke situatie van belang zijn. Op deze manier kunnen wij jouw vragen en verzoeken goed verwerken. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van Rocking Babies of die van een derde partij. Wij combineren deze gegevens niet met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Publicatie

Wij publiceren uw klantgegevens niet.

Cookies

Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen waarom wij cookies gebruiken (de cookiebanner).

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Rocking Babies of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Voor meer informatie omtrent onze cookies verwijzen wij je naar onze Cookie beleid pagina.

Cookies uitzetten

Het staat je vrij om cookies uit te schakelen middels je internetbrowser. De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in jouw browser.

Voor meer informatie omtrent onze cookies verwijzen wij je naar onze  Cookie beleid pagina.

Verstrekking aan derden

Wij kunnen jouw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst en mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. De veilige verwerking van uw gegevens wordt gewaarborgd middels een bewerkersovereenkomst tussen Rocking Babies en de partner. Voorbeelden zijn onze vervoerders en uitvoerders van de betaaldiensten.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Deze buttons verstrekken enkel een link en geven geen persoonsgegevens door aan derden. Met mogelijkheid om in te loggen via een social media-account, wordt vanuit de social media partij het e-mailadres doorgegeven dat bij het gebruikersaccount hoort.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
Tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.
Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two-factor authentication, zorgen voor een hoog beveilingsniveau.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

Websites van derden

Deze privacy verklaring is niet van toepassing op websites van derden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacy verklaring van deze websites te lezen, voordat u van deze websites gebruik maakt.

Wijzigingen in deze privacy verklaring

Wij behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in deze privacy verklaring. Het is aan te bevelen deze privacy verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons Privacy beleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. Op jouw account pagina kun je ook zelf je gegevens aanpassen.

Je kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen, kunnen wij jou daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van jouw internetbrowser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens

Rocking Babies
Entinge 63
9472 XS Zuidlaren
Tel. +31 642693990
info@rockingbabies.nl


Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 09-07-2019.